Nak resepi 'CHEESE kut'?
Mudah sangat kak Long..4bahan jer..
250grm cream cheese*beli seketul kat kedai dah sukat sesiap*
Susu cair
Susu pekat
Biskut 4segi tanpa gula*biskut mayat senang citer*
Nestum..
Mixer..ini kena ada kalau tak seksa tulang 4kerat nak pukul creamcheese sampai gebu weihh
Caranya:
Putar creamcheese sampai nampak gebu..masukkan ikut suka hati Susu pekat dan putar lagi..*nak maneh bubuh secawan*
Patahkan 4 biskut tadi supaya mudah nak makan nanti.
Celup biskut mayat tadi dlm Susu cair*jangan lembik sangat* susun dlm loyang..sebelum itu lapiskan bahagian bawah dengan adunan yang dipukul tadi.
Susun biskut yang dicelup tadi atas lapisan adunan. Sama juga step seterusnya..susun layer..akhiri langkah dengan lapisan atas tabur nestum..
Masukkan dalam peti sejuk..pastu dah boleh makan..
No comments:
Post a Comment