Pages

Monday, 2 February 2015

Ketam masak lemak cili api

Ketam masak lemak + SKBP :

1 kg ketam sederhana besar
5 ulas bwg merah
1 ulas bwh putih
Sedikit halia dan kunyit hidup
Beberapa biji cili padi dan lada merah
2 sachet SKBP (jdikan 2 mug susu)
1 asam keping
1 batang serai
Beberapa helai daun kadok
Garam dan gula mengikut kesesuaian rasa

Cara2 :
1. Panaskan susu d dlm periuk
2. Masukkan bwg merh,bwg putih,halia,kunyit hidup,cili padi dan lada merah yg diblender bersama ke dlm periuk
3. Masukkan serai,asam keping
4. Setelah menggelegak,masukkan ketam. Biarkan sehingga mendidih
5. Masukkan daun kadok
6. Sesuaikan rasa..boleh dihidangkan..

Puan Sidah Omar
01117934898

No comments:

Post a Comment