Kek KOPISUSU kukus
125g butter
100g gula halus
125 tepung gandum
3biji telur suhu bilik
1/2 sudu teh serbuk penaik
1/2 sudu teh sodium bikarbonat
1/2 sudu teh esen vanila
80ml susu segar suam
1sachet hkcc
1sachet skbp
Cara2
1) pukul butter dengan gula sampai kembang
2)masuk telur sebiji2 dan pukul lagi
3) masuk esen vanila dan pukul sebati
4)masukkan tepung gandum,sodium bikarb n serbuk penaik(ayak dahulu)
Kacau rata
5)campurkan hkcc+skbp dalam susu segar suam..kacau sebati dan masukkan dalam adunan. Kacau rata
6) masukkan kedalam loyang yg diletakkan baking paper/gris marjerin
7)kukus selama 1jam (panaskan pengukus dengan api sederhana dlu)
Kalau nak bakar pun boleh suhu 175°c dalam 45-55minit
By
Aziemah Aziz
0137771135
No comments:
Post a Comment